29 Kasım 2010 Pazartesi

GALATASARAY BEŞİKTAŞ derbiye dair..



Sir Alex Ferguson'un istatistikler için söylediği bir cümleyle başlamak istiyorum. ''İstatistik mini etek gibidir. Çok şey gösterir ama asıl görülmesi gerekeni göstermez!'' Derbi öncesi yine kağıtlar kalemler hazırlandı tüm istatistikler ortaya döküldü.. Bunlar arasında ne mi vardı? En dikkat çekici olandan bahsedelim..

-Nobre'nin Galatasaray'a gol attığı hiç bir maçı Galatasaray kazanamadı. 5 mağlubiyet 1 beraberlik o da Efes Cup'ta. 3 golü Fenerbahçe, 3 golü Beşiktaş formasıyla attı. Dün akşamki golle beraber toplam 7 gol ve Galatasaray'ın galibiyeti yine yok.. (Nobre'yi Sami Yen'de eleştirmeyeceksin arkadaş, adam atıyor)

Bir de bu maçta çürütülen istatistiklere göz atalım..
-Cüneyt Çakır'ın yönettiği hiç bir GS-BJK derbisini Bjk kazanama(mış)dı.. 2008-2009 4-2, 2006-2007 1-0, 2005-2006 3-2 Gs galibiyeti.. (Çakır maçın gidişatına yine etki etti neyse ki maçın sonucunda etkili değildi. Sonuç Beşiktaş galibiyeti, bir istatistik daha çürütüldü)
-Bu sezon Gs 76-90. dakikalar arasında gol atamamıştı buna rağmen Beşiktaş'ın bu dakikalar arasında toplam 7 golü bulunuyordu.. (ah be Cenk yemeyecektin o golü de bu istatistik GS=0 Bjk=8 olarak devam edecekti)


Maç öncesi Galatasaray'da Arda'nın eksikliği, Beşiktaş'ta Quaresma ve Bobo gibi taraftara görsel şölen yaşattıracak futbolcuların sakat olması beni endişelendiriyordu, derbinin keyifsiz geçeceğinin işaretini veriyordu sanki. Ama öyle olmadı. Quaresma stadtaydı:)

Galatasaray etkili başladı oyuna fakat 8. dakikada Holosko'nun Ali Turan tarafından ceza sahasının içinde düşürülmesi penaltıyı getirdi. Guti hazretleri Ali Sami Yen'de yıkımı başlattı. Pino'nun yakaladığı iki net gol pozisyonunu Cenk kurtardı beraberliğe izin yok! İlk yarı 0-1 tamamlandı.

İkinci yarı ilk yarım saat içinde 3 değişiklik hakkını da kullandı Hagi. Oyuna giren oyunculardan da anlaşıldığı gibi Hagi'nin mağlubiyete tahammülü yoktu. Fakat istenen yine olmadı. Defansın arkasındaki boşluklardan yararlanan Holosko iyi şut vurdu çatala takıldı. Ardından maçın kırılma anı geldi nefesler kesildi. Guti yine adrese teslim bi asist yaptı nobrenin kafaya gönderdi topu ve Sami Yen müptelası Nobre skoru 2-0 a getirdi. Bir de yine Nobre'nin attığı fakat geçerli olmayan bi golümüz vardı. Çakır'a göre itme vardı fauldü, fakat ben öyle bişi olmadığını iddia ediyorum hala. Maçın son 10 dakikasını da kontrolü altında geçirdi Beşiktaş. Cenk'in maç boyunca gösterdiği performans 90. dakikada şanssızlıkla sonuçlandı Kewell'in şutu Cenk'e çarpıp kaleyi buldu. Skor 1-2.

Olmadı. Galatasaray Ali Sami Yen'deki son derbi maçını kazanamadı. Taraftarına o sevinci yaşatamadı. Anlaşılan Galatasaray'da yönetim iyice karışacak, iç dengeler iyice bozulacak. Bu skor Galatasarayın ligde havlu attığının da göstergesi. Beşiktaş ise Bursa maçıyla umudunu sürdürmeye devam edecek. Devre arasına kadar kalan 3 maçta 9 puan alınmalı. Yoksa derbi galibiyeti bi işe yaramayacak.

Hiç yorum yok: