1 Eylül 2010 Çarşamba

Güntekin Onay

"Stadın en güzel yerinde (kapalı tribünün ortasında) gerçek değerinin 5`de 1 fiyatına oturalım.
Kapalı tribüne loca yaptırmayalım.
Stadın isim hakkını sponsorlara vermeyelim.
Formanın arkasında önünde sponsor olmasın.
Forma ve kombine satışları bir dünya kulübünün sadece 2 günde ulaşacağı rakamlarda kalsın.
Ama Schuster, Guti, Quaresma geldi! Yetmez Robinho ve Klose de gelsin.
Hiç bir şey yapma, yapılanı beğenme ama sürekli iste.
Beşiktaş bu yıldızlara en az 27-28 bin kombine satmalı, forma satışları da yüzbinler ile ölçülmeli.
Schalke bir kaç gün içinde 50 bin Raul forması satıyorsa, Aletico Madrid 48 bin 600 olan geçen yılki kombine sayısını bu sezon 50 binin üstüne çıkartmayı hedefliyorsa, taraftar olarak Beşiktaşlılar`ın da öğreneceği bir şeyler olmalı.
Böyle dünya kulübü olunmaz, yapılan transferler de karşılıksız kalır."


demiş hazretleri. Kendisine hatırlatmak istediğim bazı şeyler var:

Beşiktaş bugün Avrupa rankinglerinde ilk 50 kulübün bile içinde değil.
İnönü Stadı bugün kalite olarak Avrupa stadlarında ilk 50 stad içinde değil.
Avrupa'da maddi geliri çok daha iyi olan ülkelerde San Siro'da, Old Trafford'da 25 euro'ya maç izleyebilirsin, en iyi oyuncuyu istediğinde de getirirler.
İnönü'de Vikingur maçının Kapalı Üst fiyatı 120 TL idi, Vikingur maçının evet. Gerçek değerinin 5'te 1'i buysa ben bu takımın 1 maçını bile izlemeye layık değilim gelir olarak.
Şu an eldeki locaların bile tamamı satılmış değil, geçtim kapalıya locayı.
Stad 32 bin kişilik, Beşiktaş'ın 27-28 bin kombine satmasını istemek bu ülke şartlarında şaka mısın sen diye karşılanır.

Ha, Ertunç Soğancıoğlu bugün Beşiktaş'ın 14 bin kombine sattığını, iyi derecedeki koltukların %60'ının dolduğunu açıkladı. ( http://www.haber1903.com/Haber-16123-44-bin-forma-satildi ) Ayrıca yine söylediğine göre 45 bin forma satıldı ki bu rakamın çok daha üstünde olduğundan, 70 binlerde olduğu konuşuluyor. Ve bütün bunlar Schuster veya Guti için yapılmadı, 1 senedir yolunu gözlediğimiz Quaresma için yapıldı. Yönetimin hakkını da yemeyelim, istediğimiz forma tarzlarını zorla çıkarttırdılar Adidas'dan.

Bu taraftarın Robinho'yu da istemeye hakkı var, Klose'yi de, İbrahimovic'i de. Bu taraftar dünyanın 1 numaralı taraftarıysa kulübü 1 numaralı kulüp yapamadıkları için, en şaşaalı transferleri gerçekleştiremedikleri, en kapsamlı altyapıyı kuramadıkları için önce yöneticilerin utanmaları gerekiyor. Gerisinde salladığınla kalırsın.

Hiç yorum yok: