21 Ekim 2010 Perşembe

Beşiktaş - Porto


Fotoğrafa dikkatli baktığınızda bir şey dikkat çekecektir, Bobo ve Ernst'in takımdan ayrı fotoğrafçılara baktığı. Sahada da değişik bir şey yok son 3 maçta. Takımda kalite seviyesini yukarı çeken Q7 ve Guti olmayınca Bobo ve Ernst ancak geçen senelerdeki kadar taşıyabiliyorlar takımı. Takımın vasat adamlarından sadece Hilbert'in olumlu katkı verdiğini düşünürsek bu kötü serinin devam da edebileceğini öngörebiliriz.

Porto maçının 2. yarısını değerlendirmek komik olur. Rakip 9 kişi + Hulk (10 adam gücünde) kalmıştı ve sezon başından beri topu ayağında tutmaya çalışan Beşiktaş oyunu baya iyi itti ileri. Yenilen goller kimseyi aldatmasın, bireysel hatalar ve rakibin becerisiyle gelen bu goller tablonun geneli için olumsuz hava yaratmıyor benim için. Bu maçın olumlu skoru beraberlik olabilirdi ancak. Karşıdaki takımda Şampiyonlar Ligi rozeti var, Portekiz takımı diyip küçümseyemezsiniz. Beşiktaş'ın Wien'e yaptığını yapıp Hulk'ı sonuna kadar kullandılar, haklarıdır. Skoru hatayla da gelse hak ederek bulmuşlardı, Beşiktaş'ın Schuster'e sabrederse ileride görebileceği oyunu İnönü'ye gösterdiler.

İlk yarıda takımın eline 3 net pozisyon geldi, 2'sinde Nihat'ın kaleyle arasında sadece kaleci vardı. Maçın faturası gollerde hata yapan Hakan ve Zapo'ya bağlanacaktır ama Beşiktaş golü yapabilse maç çok değişik yerlere gidebileceğinden Nihat'ı da kritik alana koymak lazım. Büyük maçlarda sadece defansta pas yapmaya çalışan Beşiktaş psikolojik, fiziksel, taktiksel, becerisel olarak Porto'ya 11 kişi direnemedi özetle.

Beşiktaş'ın istediği devrimi yapabilmesi için Nobre, Tabata ayarında bu maç için hiç bir şey dahi söyleyemeyeceğim, niyetlerinden şüphe etmediğim ama doğru mesleği seçtiklerinden şüphe ettiğim adamlardan kurtulması lazım. Bazıları sanat yaparken, bazıları da onlar sanat yapsın diye arkalarını kollarken tabloyu, bi fırça da ben atayım abi diye berbat eden adamlara tahammül vakti kalmadı. Hakan veya Zapo veya Nihat kendi kalelerine hat trick yapsa dahi bu oyuncuların yanında ıslıklanmayı hiç haketmiyorlar.

Beşiktaş taraftarına da oyuncularını hala ıslıklamaya devam ettiği için yuh kere yuh tekrar. Duymayı kabullenemeyeceksiniz ama; Sizden utanıyorum.

Hiç yorum yok: